Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Udnyttelsen af kaffe er en del af Sinaturs bæredygtigheds-strategi, hvor kæden anvender 73 procent af affaldet fra hotellerne. Sinaturs mål er at blive 100 procent affaldsfri inden år 2030. Det skriver green-key.dk.

Alle de produkter, der bruges rundt på hotellerne, skal indgå i den cirkulære økonomi, og det er samarbejdet med Kaffe Bueno et fantastisk eksempel på.

Kaffebønner indeholder en lang række nyttige næringsstoffer, og kun én procent af dem udnyttes, når der brygges en kop kaffe. Derfor er kaffegrums reelt ikke affald, men en værdifuld ressource. Sinatur har i samarbejde med Danmarks første cirkulære virksomhed, Kaffe Bueno, fået lavet sæbe, shampoo og creme udvundet fra deres egen kaffegrums. Olien fra kaffegrums viser sig nemlig at indeholde stoffer, der blandt andet er velegnede til at øge hudens fugtindhold og beskytte mod solens skadelige stråler.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind