Udnyttelsen af kaffe er en del af Sinaturs bæredygtigheds-strategi, hvor kæden anvender 73 procent af affaldet fra hotellerne. Sinaturs mål er at blive 100 procent affaldsfri inden år 2030. Det skriver green-key.dk.

Alle de produkter, der bruges rundt på hotellerne, skal indgå i den cirkulære økonomi, og det er samarbejdet med Kaffe Bueno et fantastisk eksempel på.

Kaffebønner indeholder en lang række nyttige næringsstoffer, og kun én procent af dem udnyttes, når der brygges en kop kaffe. Derfor er kaffegrums reelt ikke affald, men en værdifuld ressource. Sinatur har i samarbejde med Danmarks første cirkulære virksomhed, Kaffe Bueno, fået lavet sæbe, shampoo og creme udvundet fra deres egen kaffegrums. Olien fra kaffegrums viser sig nemlig at indeholde stoffer, der blandt andet er velegnede til at øge hudens fugtindhold og beskytte mod solens skadelige stråler.

Sinatur sender kokkene ud af køkkenet – og byder landmændene indenfor

Med projektet fra Greb til Gaffel får landbrugselever mulighed for at komme ind i køkkenerne på Sinatur Hotel & Konference og se, hvordan de råvarer, de en dag skal producere, bliver tilberedt. Målet er at give dem en grundlæggende forståelse for, hvad det vil sige at servere sund og bæredygtig mad på bordene i restauranterne.

Log ind