Dansk Arbejdsgiverforening har sammen med arbejdsmarkedets øvrige parter og Arbejdstilsynet indgået ny trepartsaftale om virksomhedernes arbejdsmiljøindsats. Aftalen indeholder en række anbefalinger og konkrete forslag om arbejdsmiljøorganisationen, arbejdspladsvurderingen og arbejdsmiljøuddannelsen.

Det har været vigtigt for Dansk Arbejdsgiverforening at sikre, at aftalens anbefalinger giver større klarhed, så reglerne bliver lettere at forstå og anvende i praksis. Eksempelvis skal det være fuldstændig tydeligt, hvad der er arbejdsgiverens pligt, og hvornår den pligt træder i kraft.

Derudover har Dansk Arbejdsgiverforening haft fokus på at sikre større fleksibilitet i reglerne for, hvornår der skal oprettes en arbejdsmiljøorganisation, for eksempel i virksomheder med medarbejdere på midlertidige og skiftende arbejdssteder.

Arbejdsmiljøchef i Dansk Arbejdsgiverforening, Christina Sode Haslund, siger:

”Arbejdsmiljø er noget, som danske virksomheder tager meget alvorligt. Det er en af hovedårsagerne til, at det er sundt og sikkert at gå på arbejde i Danmark. Vi skal hele tiden have fokus på at sikre, at reglerne til fulde understøtter arbejdsmiljøindsatsen lokalt ude på arbejdspladserne. Det er derude, at det gode arbejdsmiljø skabes. Ikke ved et skrivebord. Derfor er vi rigtig glade for, at der er indgået en trepartsaftale om nye regler for samarbejdet om arbejdsmiljø på virksomhederne, der giver mere forståelige regler og øger fleksibiliteten for virksomhederne.” 

”Anbefalingerne vil samlet set styrke et fortsat godt samarbejde om arbejdsmiljø på virksomhederne. Arbejdsmiljøindsatsen løftes bedst, hvis virksomhederne har mulighed for at tilpasse indsatsen til de konkrete behov på den enkelte arbejdsplads, og hvis reglerne er enkle og letforståelige.”

Læs hele historien her.  

Danskere skifter job som aldrig før

I løbet af 2021 er arbejdsmarkedet igen kommet i højt gear, hvor et kraftfuldt opsving medfører mange jobåbninger. Virksomhederne er igen begyndt at ansatte nye medarbejdere, efter de har holdt sig tilbage under coronapandemien. Det fører til en stor stigning i tilgangen fra 27,5 procent i 2020 til 38,4 procent i 2021. Afgangen er også steget fra 30,5 procent i 2020 til 31,5 procent i 2021.

Madanmelder om kritik af restaurantscenen: Det er ikke så sort/hvidt

Den danske – og især den københavnske – madscene er under heftig beskydning i en artikel fra Financial Times, men Berlingskes mangeårige madanmelder og redaktør på mad- og vinområdet Søren Frank synes ikke, at det er så sort/hvidt, som mediet fremstiller det, skriver BT.dk.

Sammenlign jeres virksomhed med den nyeste lønstatistik

HORESTAs medlemmer med overenskomst har adgang til detaljerede løn-, fraværs- og ulykkesstatistikker hos Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Her kan I både finde tal om løn, fravær og ulykker for hotel- og restauranterhvervet samt hele det private arbejdsmarked, som kan bruges til at benchmarke jeres forretning op mod branchen.

Log ind