Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Københavns restauranter høster international anerkendelse, priser og præmier, men virkeligheden ude i køkkenerne lever ikke nødvendigvis op til den behagelige oplevelse, man har som gæst, skriver Politiken i dag. Arbejdsforholdene i køkkenerne er ofte dårlige, med ubetalt overarbejde, mobning og seksuel chikane. Det fortæller 21 kokkeelever om til avisen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mener, at det er ”helt uacceptabelt”, at elever sendes ud på arbejdspladser, hvor der forekommer systematiseret overarbejde uden løn, krænkelser og seksuel chikane.

”Vi har en del af ansvaret for, at rammerne er ordentlige. Dem, der har praktikanter, bærer det direkte ansvar, og i den forbindelse har vi så ansvar for at sørge for, at de ikke kan få lov til at have praktikanter længere, hvis de opfører sig dårligt. Mange elever har gode oplevelser af at være ude i praktik, men det er for stor en andel, som ikke har.”

Læs hele historien her.

Stor dansk hotelkoncern hyldede sine mange elever

Arp-Hansen Hotel Group, Københavns største hotelkæde, hyldede ved sit årlige event Årets Elev sine 28 receptionist-, tjener- og kokkeelever. Der var tre vindere plus særprisen: Årets Fighter.

Log ind