Københavns restauranter høster international anerkendelse, priser og præmier, men virkeligheden ude i køkkenerne lever ikke nødvendigvis op til den behagelige oplevelse, man har som gæst, skriver Politiken i dag. Arbejdsforholdene i køkkenerne er ofte dårlige, med ubetalt overarbejde, mobning og seksuel chikane. Det fortæller 21 kokkeelever om til avisen.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mener, at det er ”helt uacceptabelt”, at elever sendes ud på arbejdspladser, hvor der forekommer systematiseret overarbejde uden løn, krænkelser og seksuel chikane.
”Vi har en del af ansvaret for, at rammerne er ordentlige. Dem, der har praktikanter, bærer det direkte ansvar, og i den forbindelse har vi så ansvar for at sørge for, at de ikke kan få lov til at have praktikanter længere, hvis de opfører sig dårligt. Mange elever har gode oplevelser af at være ude i praktik, men det er for stor en andel, som ikke har.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Zleep Hotels indfrier forventninger trods udfordrende år
01-07-2022
-
10 nye hotelværelser i historisk bygning: "Vi nåede det"
01-07-2022
-
Milling Hotels kommer godt ud af 2021
01-07-2022
-
Danmarks ældste sømandshjem sætter ny hotelkurs
01-07-2022
-
Hotel Norden indvier ny stor terrasse
01-07-2022
-
Hjemløse anmelder gourmetrestauranter
01-07-2022
-
Stort dansk cateringfirma solgt til tysk aktør
01-07-2022
-
Just Eat Takeaway hæver prisen for partnere i Europa
01-07-2022