Københavns restauranter høster international anerkendelse, priser og præmier, men virkeligheden ude i køkkenerne lever ikke nødvendigvis op til den behagelige oplevelse, man har som gæst, skriver Politiken i dag. Arbejdsforholdene i køkkenerne er ofte dårlige, med ubetalt overarbejde, mobning og seksuel chikane. Det fortæller 21 kokkeelever om til avisen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mener, at det er ”helt uacceptabelt”, at elever sendes ud på arbejdspladser, hvor der forekommer systematiseret overarbejde uden løn, krænkelser og seksuel chikane.

”Vi har en del af ansvaret for, at rammerne er ordentlige. Dem, der har praktikanter, bærer det direkte ansvar, og i den forbindelse har vi så ansvar for at sørge for, at de ikke kan få lov til at have praktikanter længere, hvis de opfører sig dårligt. Mange elever har gode oplevelser af at være ude i praktik, men det er for stor en andel, som ikke har.”

Læs hele historien her.

Madanmelder om kritik af restaurantscenen: Det er ikke så sort/hvidt

Den danske – og især den københavnske – madscene er under heftig beskydning i en artikel fra Financial Times, men Berlingskes mangeårige madanmelder og redaktør på mad- og vinområdet Søren Frank synes ikke, at det er så sort/hvidt, som mediet fremstiller det, skriver BT.dk.

Ny analyse: Kokkeuddannelsen er blandt de sikreste veje til beskæftigelse

Vil man som ung være så godt som garanteret arbejde efter endt uddannelse, så kan de være en god idé at kigge mod landets kokkeskoler. En ny kortlægning af CV.dk viser nemlig, at kokkeuddannelsen kommer ind på en andenplads over de uddannelser, der fører til den højeste beskæftigelse.

Log ind