Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Maden udgør som regel en stor del af vurderingen, når konferencegæster skal bedømme udbyttet og den samlede oplevelse af et arrangement på hoteller og konferencecentre. Derfor er det også helt på sin plads, at konferencekokkene har deres eget Danmarksmesterskab, mener sammenslutningen Danske Konferencecentre, der for andet år netop har været vært for konkurrencen.

Ved sidste fredags Copper Skillet, som konkurrencen hedder, løb souschef på Hotel Vejlefjord, Steen Kappel Jørgensen, med sejren i seniorkategorien for kokke over 26 år, og dermed skal han repræsentere Danmark ved EM for konferencekokke i Amsterdam til september. Her får han følgeskab af souschef på Konventum Konferencecenter ved Helsingør, Camilla Jørnaa.

Steen Kappel Jørgensen fra Hotel Vejlefjord er glad for sejren, efter at han blev nr. 2 ved sidste års Copper Skillet.

”Erfaringen fra sidste år hjalp mig helt klart i år. Når man kun har en halv tid til at lave retterne, er rutine og erfaring en fordel,” siger han.

Ved EM venter en konkurrence, der minder meget om det DM, som de to kokke vandt i weekenden. I konkurrencen har de præcis det samme udstyr og de samme råvarer til rådighed som konkurrenterne. Det eneste, de selv må medbringe, er deres egne knive. Når de har fået udleveret råvarerne, har de 15 minutter til at planlægge og derefter 30 minutter til at fremtrylle to ens hovedretter; en til fotografering og en til dommerne, som skal bedømme kvaliteten.

Log ind