Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Genåbningen er i fuld gang, men i restaurationskredse er det ikke glemt, at mange spisesteder i 15 dage blødte omsætning på grund af krav om bordreservation minimum 30 minutter før ankomst. Et krav, som Erhvervsministeriet og erhvervsminister Simon Kollerup har forklaret med krav fra sundhedsmyndighederne.

Et nyt notat fortæller en anden historie, skriver Finans.dk.

SSI skrev den 26. april, at mange af de afgørende forudsætninger bag SSI-smitteberegningerne byggede på »antagelser og skøn«, som Erhvervsministeriet stod bag.

Men meldingen fra Erhvervsministeriet den 30. april var, at det omstridte bookingvarsel ikke skønnedes at have nogen betydning for antallet af indendørs gæster – og dermed smitterisikoen - på restauranter og caféer.

Alligevel ender Simon Kollerup med at vrage en alternativ løsning fra branchen (bl.a. HORESTA, red.) med henvisning til sundhedsmyndighedernes anbefaling.

Forløbet får kritikere til at pege på, at myndighedshåndteringen af genåbningen minder om Bermuda-trekanten, hvor ingen præcis kan forklare, hvad der er sket og hvordan.

Læs hele historien (kræver login)

Branchen er bedre end sit rygte

Mens hotel- restaurations- og turistbranchen har ry for at være et hårdt sted at arbejde, giver en ny undersøgelse et andet billede. Medarbejdertilfredsheden er stor.

Log ind