Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hos feriehusudlejerne Novasol har danskerenes nye feriemønstre bevirket en stigning på 165 procent i 2021, når det kommer til danske bookinger i ferieugerne 26-31 sammenlignet med 2019.

Omvendt har der været en nedgang i de ellers vante bookinger fra vores tyske naboer.  

Men nu oplever Novasol igen en stigende interesse for sommerhusene i Danmark fra de tyske gæster. I perioden marts til midt juli i år er antallet af tyske søgninger på ophold i de danske sommerhuse, især til sommerferie 2022, steget med hele 580 procent. 

”Vi er utrolig glade for, at danskerne booker, men vi vil også meget gerne se de udenlandske gæster i Danmark – særligt da de tyske turister i en vis udstrækning holder ferie på andre tidspunkter end danskerne,” siger Per Brogaard, kommerciel direktør hos Novasol.

Tyskere trækker østjysk turisme op

Tyske turister er vendt tilbage til Østjylland i så stor stil, at det overgår tiden inden corona. Antallet af tyske overnatninger ligger således i perioden januar-august 32 pct. over samme periode i 2019, viser tal fra Visitaarhus, skriver JP Aarhus.

Danskerne svigtede sommerhusene i juli

Med genåbnede grænser ville danskerne hellere til udlandet sidste måned end feriere i en dansk feriebolig. Omvendt kom tyske turister tilbage til Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Log ind