Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Frokostbuffeten i Kopenhagen Fur i Glostrup ser indbydende ud med de mange forskellige skåle og fade og dekorative opsatser med friske grøntsager. For køkkenchef fra Jespers Torvekøkken, Sofie Rosa Randall, og hendes kolleger i det åbne køkken er det vigtigt, at gæsterne nyder maden og dagligt glæder sig til at få en madoplevelse midt på dagen, skriver Dagligvarehandlen.dk.

Hver gang gæsterne tager en skål med en delikat anretning eller en skefuld salat fra de store fade, registrerer vægtene, hvor meget mad der er taget. Og hvis der er rester på gæsternes tallerkner, bliver det kasseret sammen med rester i køkkenet, som ikke kan gemmes og bruges senere, og det bliver også vejet. På den måde ved man i køkkenet ganske præcist, hvor meget dagens madspild vejer.

”Det er nyttigt med vægte på buffeten, for vi vil vide, hvor meget folk spiser, og hvad de spiser. Tidligere var det typisk den medarbejder i køkkenet, der ryddede buffeten, som havde overblikket, og det fik vi andre ikke nødvendigvis meget ud af. – Vi bruger det til at se, hvad mine gæster kan lide at spise. Dermed ved vi næste gang, hvor meget vi skal tilberede af hver ret,” siger Sofie Rosa Randall.

Læs hele historien her.

Blog: Fra traditionelle madpakker til sunde valg og sociale oplevelser

Danskernes frokostvaner er under forandring. Den traditionelle madpakke er blevet udfordret af nye alternativer. Samtidigt vælger flere at spise deres frokost foran skærmen, eller dropper helt frokosten. Den udvikling risikerer at påvirke danskerne sundhed, både mentalt og fysisk, skriver Mads Holmgaard, der er Country Manager i Espresso House Danmark, i dette blogindlæg

Log ind