Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Dagen efter at kokken Brian Matzen havde skrevet under på lejekontrakten for et lokale i Odense, meddelte statsministeren, at landets restauranter skulle lukke ned, skriver Fyens.

”På det tidspunkt gik det ellers kun en vej, siger han og laver en bevægelse armen op mod lysindfaldet i loftet. Jeg havde allerede solgt to fester i det nye lokale - et bryllup og en firmafest - til sammenlagt 300.000 kroner. Men så blev landet lukket ned. Og så kunne man ellers stå og se til, mens omsætningen i marts, april, maj, juni og juli svandt ind til nærmest ingenting,” fortæller han.

Brian Matzen er dog sikker på, at hans virksomhed nok skal klare sig igennem krisen, og selv om detaljerne langt fra på plads, er det så tæt på, at han vil løfte sløret for det restaurantkoncept, han vil lave i det nye hus. Det bliver ikke en traditionel restaurant, hvor der kommer en tjener og åbner en flaske vin ved bordet. Han pønser på at lave et cafeteriakoncept. Danmarks mest eksklusive cafeteria, siger han.

Læs hele historien her.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind