Står det til regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark, skal de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning.

De europæiske mesterskaber vil samle op mod 700 unge håndværkstalenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

”Det er mit håb, at Euroskills i Danmark kan være med til at give unge lyst til at tage en erhvervsuddannelse - på samme måde som EM i fodbold giver børn og unge lyst til at trække i fodboldtøjet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun bakkes op af Dansk Arbejdsgiverforening.

”Euroskills på dansk jord vil give vores unge talenter en enestående mulighed for at vise ikke bare Danmark, men hele Europa, hvad de kan. Og så vil det sende et klart signal til vores unge om, at vi har brug for dygtige, faglærte talenter. Det er dem, der skal producere, servicere og bygge fremtidens Danmark,” siger Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne