Michelinrestauranterne på tværs af hele Norden er blevet markant bedre til at forvandle gourmet til guld. Det viser en gennemgang af alle de tilgængelige regnskaber bag michelinrestauranterne i Danmark, Norge, Sverige og Finland forud for mandagens uddeling af nordiske stjerner i Trondheim, skriver Børsen.

Hos Danmarks 28 michelinrestauranter er bundlinjen i gennemsnit steget 75 pct. fra 2017 til 2018. Det afslører de nyeste offentliggjorte regnskaber for de 19 restauranter, Børsen kan finde tal for.

En af dem, som har forbedret indtjeningen markant, er de to Kadeau-restauranter, der i 2017 slog et hul i jorden og tabte 5,6 mio. kr. Forklaringen bag fremgangen skal bl.a. findes i, at man er blevet langt bedre til at bruge it-løsninger til at måle på forretningen.

"Vi bruger business intelligence mere og mere. Vi kan hele tiden holde øje med dækningsgrad, lønprocent, omsætning og snitsalg pr. gæst," lyder det fra medejer og direktør Magnus Klein Kofoed.

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

HORESTA indstiller talenter fra erhvervet til prestigefyldt liste

For 17. gang sætter Berlingske navn på landets 100 største erhvervstalenter. Sidste år var hotel- og restauranterhvervet blandt andet repræsenteret ved Thomas Østergaard Bagge, direktør på Michelin-restauranten 108, Christian Wellendorf, kåret til verdens bedste kokkeassistent ved Bocuse d’Or og holdkaptajn for Kokkelandsholdet, og Michelle Gram, reservation manager fra Steel House Copenhagen.

Udespise-branche oplever voldsomt boom

Tal fra HORESTA viser, at danskerne gennemsnitligt spiser mad udefra 1,6 gange om ugen, skriver B.T. Danskernes appetit på at spise ude er blevet så voldsom, at hele branchen oplever et massivt boom.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne