Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De sidste år har Michelin-restauranterne oplevet en rivende udvikling i omsætningen. I 2018 havde alle de danske Michelin-restauranter en omsætning på mellem 300-400 millioner kroner, viser en opgørelse fra HORESTA, skriver Berlingske.

Det skyldes ifølge HORESTA, at der er kommet flere nye Michelin-restauranter til, samtidig med at der er kommet øget aktivitet i de eksisterende.

Ifølge HORESTA oplever en typisk nykåret Michelin-restaurant en vækst i omsætningen på 25 procent efter den første stjerneregn. Spisestederne havde i gennemsnit et plus på 150.000 kroner, men en høj omsætning betyder nødvendigvis ikke et højt overskud.

”Vi har et utrolig stærkt Michelin-segment i det danske restauranterhverv, som bidrager til at profilere dansk gastronomi som en del af den absolutte top. De har et stort fokus på at forfine driften, bæredygtighed og virksomheden som en god arbejdsplads,” siger hun.

Aro er klar til næste Michelin-stjerne

Når årets Michelin-stjerner skal fordeles i Helsinki, håber Michael Madsen, der er medejer af Restaurant Aro, at restaurantejerne kan beholde den stjerne, de modtog sidste år.

Log ind