Mangel på arbejdskraft har længe været et problem for hotel- og restaurantvirksomhederne i Syddanmark. I 2018 var serveringsmedarbejder og tjener dog områder, hvor virksomhederne oplevede rekrutteringsudfordringer samtidigt med, at der også var høj ledighed.

For RAR Sydjylland var der to centrale pejlemærker, der skulle navigeres efter. Hvor var branchen særligt udfordret i Sydjylland, og hvilke konkrete behov havde de lokale virksomheder. Esbjerg, Varde, Tønder og Billund meldte, at man her oplevede en branche i vækst med udækkede behov.

Med afsæt i de fire kommuners geografi indledtes derfor dialog med HORESTA Syddanmark og 3F Esbjerg. Parterne har siden været de bærende kræfter for samarbejdsprojektet.

I HORESTA Syddanmark var man begejstret for Rådets initiativ og var samtidig opmærksomme på sin rolle ift. at klarlægge det konkrete behov for ikke-faglært arbejdskraft i branchen. Bestyrelsesmedlem i HORESTA Syddanmark Grethe Johnsen uddyber:

”Vi havde gennem længere tid udtrykt vores behov for arbejdskraft. I vores branche mener vi det seriøst, når vi siger, at vi mangler arbejdskraft, så da man fra RAR Sydjyllands side rakte en hånd ud, skyndte vi os at gribe den”.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne