Mangel på arbejdskraft har længe været et problem for hotel- og restaurantvirksomhederne i Syddanmark. I 2018 var serveringsmedarbejder og tjener dog områder, hvor virksomhederne oplevede rekrutteringsudfordringer samtidigt med, at der også var høj ledighed.

For RAR Sydjylland var der to centrale pejlemærker, der skulle navigeres efter. Hvor var branchen særligt udfordret i Sydjylland, og hvilke konkrete behov havde de lokale virksomheder. Esbjerg, Varde, Tønder og Billund meldte, at man her oplevede en branche i vækst med udækkede behov.

Med afsæt i de fire kommuners geografi indledtes derfor dialog med HORESTA Syddanmark og 3F Esbjerg. Parterne har siden været de bærende kræfter for samarbejdsprojektet.

I HORESTA Syddanmark var man begejstret for Rådets initiativ og var samtidig opmærksomme på sin rolle ift. at klarlægge det konkrete behov for ikke-faglært arbejdskraft i branchen. Bestyrelsesmedlem i HORESTA Syddanmark Grethe Johnsen uddyber:

”Vi havde gennem længere tid udtrykt vores behov for arbejdskraft. I vores branche mener vi det seriøst, når vi siger, at vi mangler arbejdskraft, så da man fra RAR Sydjyllands side rakte en hånd ud, skyndte vi os at gribe den”.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne