Nogle af restaurationsbranchens mest prestigefyldte priser tilfaldt Nordjylland, da foreningen Danske Madanmeldere havde inviteret til gallamiddag på Hotel- og Restaurationsskolen i Valby, skriver Nordjyske 

Nam - social dining & drinks fra Aalborg vandt prisen som Årets Bistro. 

Svend Rasmussen  har været i Aalborg for at spise på Nam, og han sagde sådan, da han uddelte prisen til køkkenchef Kim Jeppesen. 

”Nordjyske råvarer og asiatiske køkkener i myriader. Kim Jeppesen med vietnamesisk far gør det gode og frække ved utallige asiatiske kendis- og moderetter fra Korea, Thailand, Japan og Laos - leger med fingerspisning og ultradanske rodfrugter - bruger specielt de strutfriske fisk fra Hirtshals, råmarinerer, chilikrydrer og lægger det hele ind i streetog urban-indretning tilsat cocktails, så Hemingway græder. Tilberedningerne er gourmetpræcise, men vi er helt nede på jorden - det er bistro gone global, sagde Svend Rasmussen. 

Der var også hæder til den 73-årige Michel Michaud, der har arbejdet i branchen i hvert fald i 60 år. Formand for DanskeMadanmeldere, Søren Frank fra Berlingske, fortalte om baggrunden for at tildele Årets Gericke til Michaud, der i sin karrieres efterår arbejder på Ruths Hotel. 

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Markedet for take away-mad boomer

TV2/News satte her til morgen fokus på det voksende marked for take away-mad i Danmark og citerede i den forbindelse en undersøgelse fra HORESTA, der viser, at danskerne i 2017 bestilte take away over 40 millioner gange.

Arbejdsgiver: Bæredygtighed hitter hos medarbejdere

Flere konferencecentre prioriterer en grøn og bæredygtig omstilling højt. Umiddelbart bringer det dem ikke forrest i kampen om kunderne, men det gør en forskel i jagten på medarbejdere, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne