Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Nogle af restaurationsbranchens mest prestigefyldte priser tilfaldt Nordjylland, da foreningen Danske Madanmeldere havde inviteret til gallamiddag på Hotel- og Restaurationsskolen i Valby, skriver Nordjyske 

Nam - social dining & drinks fra Aalborg vandt prisen som Årets Bistro. 

Svend Rasmussen  har været i Aalborg for at spise på Nam, og han sagde sådan, da han uddelte prisen til køkkenchef Kim Jeppesen. 

”Nordjyske råvarer og asiatiske køkkener i myriader. Kim Jeppesen med vietnamesisk far gør det gode og frække ved utallige asiatiske kendis- og moderetter fra Korea, Thailand, Japan og Laos - leger med fingerspisning og ultradanske rodfrugter - bruger specielt de strutfriske fisk fra Hirtshals, råmarinerer, chilikrydrer og lægger det hele ind i streetog urban-indretning tilsat cocktails, så Hemingway græder. Tilberedningerne er gourmetpræcise, men vi er helt nede på jorden - det er bistro gone global, sagde Svend Rasmussen. 

Der var også hæder til den 73-årige Michel Michaud, der har arbejdet i branchen i hvert fald i 60 år. Formand for DanskeMadanmeldere, Søren Frank fra Berlingske, fortalte om baggrunden for at tildele Årets Gericke til Michaud, der i sin karrieres efterår arbejder på Ruths Hotel. 

Aalborg vinder stor konferenceaftale

Knap 70.000 konferencegæster ventes at lægge vejen forbi Aalborg de kommende fire år. En ny aftale sikrer byen en markant tilstrømning af erhvervsturister med store afledte effekter.

Log ind