Hvad var den helt konkrete årsag til, at én af den franske mesterkok Marc Veyrats restauranter tidligere i år fik frataget sin tredje michelinstjerne? Det spørgsmål har han efter gentagne henvendelser ikke kunnet få svar på fra folkene bag den røde madbibel. Derfor har han nu valgt at gå rettens vej og sagsøge den verdensberømte michelinguide. Det skriver flere franske medier, ifølge Finans.dk.

Ifølge Marc Veyrats advokat, Emmanuel Ravanas, har kokken "på venlig vis" forsøgt at blive klog på "de objektive grunde bag denne beslutning, som har berørt ham både personligt og professionelt", da hans restaurant La Maison des Bois (Træhuset, red.) i byen Manigod i Alperne blev nedgraderet til to stjerner i 2019-guiden.

Ét af de helt store kritikpunkter fra stjernekokkens side har været, at michelinguiden skulle have anklaget ham for at have brugt cheddarost i restaurantens berømte ostesoufflé. Det kom frem allerede tilbage i juli, hvor Veyrat ligeledes skabte overskrifter i den franske presse, da han anmodede Michelin om helt at fjerne restauranten fra guiden.

Forskerhold har skabt en printer, der kan tage nordisk mad til et nyt niveau

Danmark er for længst blevet anerkendt for sine fine råvarer, sit økologiske snit, sin høje fødevaresikkerhed og sit nordiske køkken i verdensklasse. Teknologisk set har vi derimod ikke skabt det store på den internationale madscene, men det er et dansk forskerhold nu i færd med at lave godt og grundigt om på, skriver Finans.dk.

Restauratør er uforstående over politianmeldelse om menneskehandel

Det er kommet frem, at kinesiske kokke i Danmark arbejder til meget lave lønninger, hvilket er i strid med udlændingeloven. En af de restauranter, som i den forbindelse skulle være politianmeldt, er Big World - en kinesisk restaurant med afdelinger i Varde og i Grindsted, skriver Jydske Vestkysten.

Kendt kok åbner eksotisk Bali-restaurant

Kok og sommelier Henrik Yde åbnede for år tilbage gourmet-thai restauranten Kiin Kiin på Nørrebro. Den fik, og har, en Michelinstjerne. Tirsdag 10. december indtager han både en ny bydel og et nyt verdenskøkken, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne