Hvad var den helt konkrete årsag til, at én af den franske mesterkok Marc Veyrats restauranter tidligere i år fik frataget sin tredje michelinstjerne? Det spørgsmål har han efter gentagne henvendelser ikke kunnet få svar på fra folkene bag den røde madbibel. Derfor har han nu valgt at gå rettens vej og sagsøge den verdensberømte michelinguide. Det skriver flere franske medier, ifølge Finans.dk.

Ifølge Marc Veyrats advokat, Emmanuel Ravanas, har kokken "på venlig vis" forsøgt at blive klog på "de objektive grunde bag denne beslutning, som har berørt ham både personligt og professionelt", da hans restaurant La Maison des Bois (Træhuset, red.) i byen Manigod i Alperne blev nedgraderet til to stjerner i 2019-guiden.

Ét af de helt store kritikpunkter fra stjernekokkens side har været, at michelinguiden skulle have anklaget ham for at have brugt cheddarost i restaurantens berømte ostesoufflé. Det kom frem allerede tilbage i juli, hvor Veyrat ligeledes skabte overskrifter i den franske presse, da han anmodede Michelin om helt at fjerne restauranten fra guiden.

Her er branchens gazeller

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Paul Bocuses restaurant mister Michelin-stjerne

Den franske restaurant L'Auberge du Pont de Collonges, der også er kendt under navnet Bocuse efter den afdøde kok Paul Bocuse, mister en af sine tre Michelin-stjerner. Det oplyser Michelin-guiden ifølge franske nyhedsbureau AFP.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne