Det er blevet nemmere for danskerne at finde økologiske varer, når man skal vælge, hvad der skal fyldes i indkøbskurven – og sidenhen maven. Mere end hver tiende fødevare, som langes over disken i de danske supermarkeder, er nu økologisk, skriver Heartbeats.dk.

Men er økologi egentlig altid det fornuftige valg set fra et klimamæssigt perspektiv? Langt fra al økologi er jo lokalt produceret, og ofte har de økologiske agurker, tomater og kartofler, som ligger i supermarkedet, været rigtig langt undervejs.

Det korte svar er, at den økologiske tomat fra Spanien er bedst. For når det kommer til stykket, er vores bekymring om fødevaretransport i mange tilfælde en anelse uberettiget, skriver mediet.

Nye tal fra den grønne tænketank CONCITO viser nemlig, at transporten af fødevarer typisk kun står for 10-15 procent af det samlede klimaaftryk. Det centrale, når vi snakker klimaaftryk, er produktionsfasen, og det betyder, at tomaten bør produceres der, hvor produktionen er mest effektiv, og giver det højeste udbytte.

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Madens Folkemøde vælger ny bestyrelsesformand

Tidligere borgmester i Lejre Mette Touborg, der har rødder i det vestjyske landbrugsland, er blevet valgt som ny bestyrelsesformand i Foreningen Madens Folkemøde, skriver FødevareWatch.dk.

Gods henter gæsterne gratis

I 2012 besluttede godsejer Birgitte Dinesen og godsforvalter Olav Ditlevsen at påbegynde en langsigtet strategi for et mere bæredygtigt gods omfattende landbrug og hotelvirksomhed. Step 1 blev at bygge 6 stk. 3 megawatt vindmøller i 2012, hvilket allerede dengang gjorde CO2-regnskabet positivt. Godsets vindmøller producerer hvert år ca. 50.000.000 kW, hvilket er 100 gange så meget som eget forbrug. Som en del af helhedsplanen indgik et allerede etableret halmfyr, som opvarmer alle godsets bygninger med halm fra markerne.

App viser vej til økologiske spisesteder

I 2019 har Fødevarestyrelsen fejret 10-året for Det Økologiske Spisemærke med både nyt grafisk design og landsdækkende forbrugerkampagne. Et af kampagnens budskaber har været at sætte spot på appen ”Økologiske Spisesteder”, der viser vej til restauranter, cafeer og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne