Det er blevet nemmere for danskerne at finde økologiske varer, når man skal vælge, hvad der skal fyldes i indkøbskurven – og sidenhen maven. Mere end hver tiende fødevare, som langes over disken i de danske supermarkeder, er nu økologisk, skriver Heartbeats.dk.

Men er økologi egentlig altid det fornuftige valg set fra et klimamæssigt perspektiv? Langt fra al økologi er jo lokalt produceret, og ofte har de økologiske agurker, tomater og kartofler, som ligger i supermarkedet, været rigtig langt undervejs.

Det korte svar er, at den økologiske tomat fra Spanien er bedst. For når det kommer til stykket, er vores bekymring om fødevaretransport i mange tilfælde en anelse uberettiget, skriver mediet.

Nye tal fra den grønne tænketank CONCITO viser nemlig, at transporten af fødevarer typisk kun står for 10-15 procent af det samlede klimaaftryk. Det centrale, når vi snakker klimaaftryk, er produktionsfasen, og det betyder, at tomaten bør produceres der, hvor produktionen er mest effektiv, og giver det højeste udbytte.

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Siden begyndelsen af januar har Fødevarestyrelsen modtaget flere enslydende meldinger fra fødevaremyndigheder rundt om i Europa. Franske myndigheder vurderer ifølge styrelsen, at årsagen kan være overløb af spildevand til østersbanker langs den franske kyst mod Atlanterhavet, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne