Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I februar beskrev Fødevarestyrelsens kontrollanter, hvordan medarbejderne hos Bone’s tog den salat, der ikke var blevet spist fra buffeten ved lukketid, og kørte det på køl om aftenen. Dagen efter gennemgik alle produkter en kritisk kontrol på udseende, konsistens, lugt og smag – og var alt fortsat frisk, blev produkt anvendt med andre friske produkter. Det skriver BT.dk.

Nu har Bone's, og kædens direktør Jan Vinther Laursen, fået medhold i, at denne praksis lever op til reglerne for god fødevarehåndtering.

”Det ville medføre et enormt madspild, hvis man skulle smide al salat ud hver aften - og tilmed salat, som intet fejlede. Al salat, som ikke var frisk, blev således smidt ud. Fødevarestyrelsen havde ret i, at der var nogle ting, vi ikke havde dokumenteret - det har vi så gjort nu. Men vores praksis er sådan set blevet stadfæstet,” siger Jan Vinther Laursen.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind