Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

Det er den enkelte kommune, som bestemmer de lokale forhold, og for nylig skulle Herning Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg tage stilling til spørgsmålet. Baggrunden var en konkret henvendelse fra en borger, som ønskede loftet hævet til 100 dage om året.

Politikerne besluttede at give tilladelsen, som nu gælder for alle borgere, som udlejer deres private bolig.

På udvalgets møde var indstillingen fra kommunens jurister ellers, at Herning skulle blive på de 70 dage. Det skyldes blandt andet et hensyn til kommunens hoteller, som ganske vist er fyldte under messer og events, men kun halvfyldte i den øvrige del af året.

Læs hele historien her (kræver abonnement).

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne