Kødklister er ikke tilladt i fødevareproduktion i Danmark. Hverken i kødindustrien eller restaurationsbranchen. Alligevel har mindst 12 danske restauranter købt kødklister af mærket Activa de seneste år. Købet er sket hos det svenske firma Werners Gourmetservice via en dansk mellemmand, fortæller DR.

DR’s forbrugerprogram Kontant forsøgte før sommerferien at købe Activa hos den danske mellemmand ved at foregive at købe ind til en nyåbnet restaurant.

”Vi må egentlig ikke sælge det. Så det du gør, når du får det hjem, er at pakke det ud og lægge det i noget neutral emballage. Så kan du bare sige, at det er proteinpulver, hvis fødevaremyndighederne kommer”, lød beskeden fra mellemmanden Kristian i juni.

Firmaet erkender at have solgt kødklister til de 12 restauranter, men ønsker ikke at oplyse, hvilke restauranter der er tale om. I en mail til Kontant garanterer Werners Gourmetservice, at de ikke længere vil sælge produktet til danske virksomheder eller restauranter.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne