Kødklister er ikke tilladt i fødevareproduktion i Danmark. Hverken i kødindustrien eller restaurationsbranchen. Alligevel har mindst 12 danske restauranter købt kødklister af mærket Activa de seneste år. Købet er sket hos det svenske firma Werners Gourmetservice via en dansk mellemmand, fortæller DR.

DR’s forbrugerprogram Kontant forsøgte før sommerferien at købe Activa hos den danske mellemmand ved at foregive at købe ind til en nyåbnet restaurant.

”Vi må egentlig ikke sælge det. Så det du gør, når du får det hjem, er at pakke det ud og lægge det i noget neutral emballage. Så kan du bare sige, at det er proteinpulver, hvis fødevaremyndighederne kommer”, lød beskeden fra mellemmanden Kristian i juni.

Firmaet erkender at have solgt kødklister til de 12 restauranter, men ønsker ikke at oplyse, hvilke restauranter der er tale om. I en mail til Kontant garanterer Werners Gourmetservice, at de ikke længere vil sælge produktet til danske virksomheder eller restauranter.

Har du fået læst?

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne