Neonlyset fra de små bogstaver, der er sat fast på et gitter over den svenske fastfoodkæde Zócalos madbod i et hjørne af Tivoli Food Hall i København, adskiller sig en del fra de skilte, som Søren Skydt-Nielsen og hans forretningspartner, Jimmy Seide Petersen, normalt har kigget på, når de er taget på arbejde de seneste år, skriver Børsen.

Nu har de købt både restauranten i Tivolis madhaller og rettighederne til Zócalo-brandet i hele Danmark for en ukendt pris, og de har allerede planlagt åbninger af to nye restauranter til næste år. De to ejere vil gøre kæden landsdækkende og vil åbne 25 restauranter de kommende år.

Ifølge HORESTA sker der lige nu en konsolidering i den danske restaurantbranche. Som tidligere beskrevet i Børsen viser en opgørelse, som HORESTA har lavet via tal fra Danmarks Statistik, at der er sket en opbremsning i restaurantbranchen, som de seneste år er buldret afsted med nye kæder og restauranter.

"Vi oplever lige nu nogle modsatrettede bevægelser i branchen, hvor nogle restauranter klarer sig relativt godt, men hvor andre har sværere ved at klare sig på grund af den stigende konkurrence," siger Nadeem Wasi, der er medlemschef hos HORESTA.

Forskerhold har skabt en printer, der kan tage nordisk mad til et nyt niveau

Danmark er for længst blevet anerkendt for sine fine råvarer, sit økologiske snit, sin høje fødevaresikkerhed og sit nordiske køkken i verdensklasse. Teknologisk set har vi derimod ikke skabt det store på den internationale madscene, men det er et dansk forskerhold nu i færd med at lave godt og grundigt om på, skriver Finans.dk.

Restauratør er uforstående over politianmeldelse om menneskehandel

Det er kommet frem, at kinesiske kokke i Danmark arbejder til meget lave lønninger, hvilket er i strid med udlændingeloven. En af de restauranter, som i den forbindelse skulle være politianmeldt, er Big World - en kinesisk restaurant med afdelinger i Varde og i Grindsted, skriver Jydske Vestkysten.

Kendt kok åbner eksotisk Bali-restaurant

Kok og sommelier Henrik Yde åbnede for år tilbage gourmet-thai restauranten Kiin Kiin på Nørrebro. Den fik, og har, en Michelinstjerne. Tirsdag 10. december indtager han både en ny bydel og et nyt verdenskøkken, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne