August Lund er tidligere bankmand og medejer af Cofoco. Nu bruger han sin tid og penge på bæredygtighed, skriver Politiken. Når det kommer til klimabevidsthed bruger han rygeeksemplet, fordi det viser, hvordan folk kan ændre holdning og opførsel på kort tid. Da Restaurant Cofoco åbnede for 15 år siden og blev den første ikkerygerrestaurant i Danmark, var der ramaskrig, og gæsterne klagede over, at de ikke længere kunne gå på restaurant med morfar, der ville ryge hele tiden.

Han tror, at den samme holdningsændring vil ramme vores forståelse af, hvad vores handlinger gør for klimaet. Og han vil i sit eget virke gøre, hvad han kan for at skubbe i den rigtige retning med små konkrete tiltag i hverdagen. Derfor har han også lige købt halvdelen af Riccos kaffebar og åbnet et bæredygtigt plastikfrit Hotel Coco på Vesterbrogade. Små nøk.

”Vi kan åbenbart umuligt forholde os til klima, før vi mærker det i hverdagen. Problemet er, når det er for tæt på, så er det for sent, når vi står under vand”.

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Gods henter gæsterne gratis

I 2012 besluttede godsejer Birgitte Dinesen og godsforvalter Olav Ditlevsen at påbegynde en langsigtet strategi for et mere bæredygtigt gods omfattende landbrug og hotelvirksomhed. Step 1 blev at bygge 6 stk. 3 megawatt vindmøller i 2012, hvilket allerede dengang gjorde CO2-regnskabet positivt. Godsets vindmøller producerer hvert år ca. 50.000.000 kW, hvilket er 100 gange så meget som eget forbrug. Som en del af helhedsplanen indgik et allerede etableret halmfyr, som opvarmer alle godsets bygninger med halm fra markerne.

App viser vej til økologiske spisesteder

I 2019 har Fødevarestyrelsen fejret 10-året for Det Økologiske Spisemærke med både nyt grafisk design og landsdækkende forbrugerkampagne. Et af kampagnens budskaber har været at sætte spot på appen ”Økologiske Spisesteder”, der viser vej til restauranter, cafeer og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

Hotelkæde beholder særpris i Danmark

Tirsdag aften modtog Scandic prisen som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion (inddragelse i et fællesskab eller en sammenhæng, red.), skriver Standby.dk

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne