Sidste uge afslørede det japanske flyselskab, All Nippon Airways (ANA), planer om at indsætte 1.000 robotter som surrogater for folk, der ikke er i stand til at rejse på grund af helbredsmæssige forhold eller handicap.

De 1,5 m høje robotter, kaldet Newme, er udstyret med en tablet, der fungerer som brugerens virtuelle ansigt og en fjernbetjening. Den kan køre med 1,8 km/t og har tre timers batterilevetid. Brugeren kan bruge et VR-headset til at opleve miljøet gennem robottens perspektiv.

Projektet er del af en større plan for at skabe det, som ANA kalder Society 5.0.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne