Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport, skriver i Berlingske, at virksomheden sætter en ære i have plads til mangfoldighed. Det gør meget godt for vores kultur. Men vi vil hellere end gerne ansætte ledige fra det danske arbejdsmarked - det er bare ikke altid, at de har lyst til at arbejde i de jobs vi tilbyder inden for f.eks. housekeeping, i køkkenet eller i receptionen.

”Lige nu har vi medarbejdere nok på vores hotel, men så heldige er man ikke alle steder i branchen. Der har været flere historier i medierne i år om hoteller, der har været nødsaget til at lukke deres á la carte-restauranter, fordi de ikke har kunnet rekruttere kokke. Og konkurrencen spidser til.”

Han håber, at man fra politisk side vil gøre det lettere for udenlandsk arbejdskraft at komme til Danmark - også fra lande uden for EU. Her er det essentielt, for at det gør en forskel inden for servicefagene, at beløbsordningen med den høje minimumsløn fjernes. Den kunne i stedet erstattes af et krav om overenskomstmæssige lønforhold, så udenlandske arbejdere får de samme forhold som danskerne.

Brandingkampagnes ambassadørkorps toptunes til at fortælle om erhvervet

14 af erhvervets største talenter har dedikeret noget af deres sparsomme fritid til at bakke op om 3F og HORESTAs kampagne Hospitality Career. Her vil de fortælle om de mange sjove, inspirerende, udfordrende og anderledes ting, der gør deres arbejdsliv spændende. Målet er, at få flere unge til at slå øjnene op for erhvervets muligheder.

Hvem får lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft?

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om, at der i tillæg til den gældende såkaldte positivliste udarbejdes en ny supplerende positivliste omfattende stillinger på minimum faglært niveau på områder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne