Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport, skriver i Berlingske, at virksomheden sætter en ære i have plads til mangfoldighed. Det gør meget godt for vores kultur. Men vi vil hellere end gerne ansætte ledige fra det danske arbejdsmarked - det er bare ikke altid, at de har lyst til at arbejde i de jobs vi tilbyder inden for f.eks. housekeeping, i køkkenet eller i receptionen.

”Lige nu har vi medarbejdere nok på vores hotel, men så heldige er man ikke alle steder i branchen. Der har været flere historier i medierne i år om hoteller, der har været nødsaget til at lukke deres á la carte-restauranter, fordi de ikke har kunnet rekruttere kokke. Og konkurrencen spidser til.”

Han håber, at man fra politisk side vil gøre det lettere for udenlandsk arbejdskraft at komme til Danmark - også fra lande uden for EU. Her er det essentielt, for at det gør en forskel inden for servicefagene, at beløbsordningen med den høje minimumsløn fjernes. Den kunne i stedet erstattes af et krav om overenskomstmæssige lønforhold, så udenlandske arbejdere får de samme forhold som danskerne.

Nye forlystelser giver rekordmange stillinger i Legoland

1600 sæsonmedarbejdere. Så mange skal der bruges i Legoland, når parken slår dørene op til en ny sæson den 28. marts. Og det er rekordhøjt. Årsagen er, at der vil være et helt nyt område for gæsterne at udforske, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Spisested snød kinesiske kokke for løn: Med myndigheders accept blev syv nye ansat

33.500 kroner hver måned. Det var, hvad en restaurant i Ringsted over flere måneder i 2016 og 2017 lovede i løn til fem kinesiske kokke. Men de tusindvis af kroner i månedsløn blev nogle gange slet ikke udbetalt. Det erkendte ejerne af den kinesiske restaurant senere, da politiet tiltalte restauranten for brud på udlændingeloven, skriver DR.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne