Jesper Olesen, direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport, skriver i Berlingske, at virksomheden sætter en ære i have plads til mangfoldighed. Det gør meget godt for vores kultur. Men vi vil hellere end gerne ansætte ledige fra det danske arbejdsmarked - det er bare ikke altid, at de har lyst til at arbejde i de jobs vi tilbyder inden for f.eks. housekeeping, i køkkenet eller i receptionen.

”Lige nu har vi medarbejdere nok på vores hotel, men så heldige er man ikke alle steder i branchen. Der har været flere historier i medierne i år om hoteller, der har været nødsaget til at lukke deres á la carte-restauranter, fordi de ikke har kunnet rekruttere kokke. Og konkurrencen spidser til.”

Han håber, at man fra politisk side vil gøre det lettere for udenlandsk arbejdskraft at komme til Danmark - også fra lande uden for EU. Her er det essentielt, for at det gør en forskel inden for servicefagene, at beløbsordningen med den høje minimumsløn fjernes. Den kunne i stedet erstattes af et krav om overenskomstmæssige lønforhold, så udenlandske arbejdere får de samme forhold som danskerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne