Mindre madspild er ikke en ny tanke i HORESTA. Men hvor det tidligere var et rent økonomisk spørgsmål, som kunne forvandle røde bundlinjer til sorte, er der i dag også et tydeligt miljøaspekt i det. Og HORESTAs medlemmer har det sjovt med at finde på nye ideer, skriver Planet-Tech.dk.

Det fortæller miljøchef i HORESTA, Mikal Holt Jensen, som peger på, at den store forandring er sket, efter at forbrugerne nu også har set lyset.

“Det er tydeligt for os, at der er en øget forbrugerbevidsthed omkring det. Og det har skærpet vores medlemmers interesse for at udnytte råvarerne fuldt ud,” fortæller han og peger på, at husholdningerne i Danmark står for mere madspild end restauranter, cafeer og cateringfirmaer. Vi har alle et ansvar, og som fagpersoner og professionelle har vi mulighed for at dele vores erfaringer og inspirere husholdningerne til at skære mindre af grøntsagerne og tænke over, hvordan vi kan bruge skrællerne,” siger han.

HORESTA har succes med at bruge en positivt motiverende tilgang til at mindske madspild og at involvere medlemmerne i arbejdet med at finde på og sprede gode ideer.

Har du fået læst?

Bæredygtighedsvideo: Sådan blev burgerkæde klimapositiv

På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Max Burgers.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne