Mindre madspild er ikke en ny tanke i HORESTA. Men hvor det tidligere var et rent økonomisk spørgsmål, som kunne forvandle røde bundlinjer til sorte, er der i dag også et tydeligt miljøaspekt i det. Og HORESTAs medlemmer har det sjovt med at finde på nye ideer, skriver Planet-Tech.dk.

Det fortæller miljøchef i HORESTA, Mikal Holt Jensen, som peger på, at den store forandring er sket, efter at forbrugerne nu også har set lyset.

“Det er tydeligt for os, at der er en øget forbrugerbevidsthed omkring det. Og det har skærpet vores medlemmers interesse for at udnytte råvarerne fuldt ud,” fortæller han og peger på, at husholdningerne i Danmark står for mere madspild end restauranter, cafeer og cateringfirmaer. Vi har alle et ansvar, og som fagpersoner og professionelle har vi mulighed for at dele vores erfaringer og inspirere husholdningerne til at skære mindre af grøntsagerne og tænke over, hvordan vi kan bruge skrællerne,” siger han.

HORESTA har succes med at bruge en positivt motiverende tilgang til at mindske madspild og at involvere medlemmerne i arbejdet med at finde på og sprede gode ideer.

Har du fået læst?

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Hoteldirektør: Sådan gør vi bæredygtighed rent lavpraktisk

Vi skal og bør stå sammen om at nedbringe ressourceforbruget. Det er både etisk og miljømæssigt korrekt, og som et non-profit og bæredygtigt hotel vil vi gerne tage vores del af ansvaret. Sådan skriver Bo Kikkenborg, hoteldirektør, KOMPAS Hotel Aalborg. Derfor har hotellet valgt at blive et Green Key-certificeret hotel.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne