En ny stor kampagne på sociale medier fra HORESTA og 3F skal nu være med til at få flere unge til at vælge en karriere som hotelreceptionist, smørrebrødsjomfru, tjener eller kok, skriver TV2 Lorry. Og der er i den grad brug for dem, fortæller HORESTA.

De kommende fire til fem år vil antallet af københavnske hotelværelser vokse med 50 procent - fra de nuværende cirka 20.000 til op mod 30.000. Det omfattende behov for mere arbejdskraft kommer efter, at hotelbranchen i forvejen har skreget efter nye medarbejdere i årevis.

Ifølge administrerende direktør i brancheorganisationen HORESTA, Katia K. Østergaard, er det tvingende nødvendigt også at kigge ud over landets grænser.

”Vi har helt sikkert brug for international arbejdskraft. Og det gælder både dem fra Europa - og dem uden for Europa. Og det har vi simpelthen, fordi arbejdsudbuddet herhjemme ikke er stort nok i forhold til de behov, vi har. I forvejen har vi vanskeligt ved at rekruttere. Der er simpelthen mangel på arbejdskraft - ikke mindst til vores branche. Hver tredje stilling søges forgæves - som det er lige nu”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Danmarks største hotel skal have ny øverste chef

Når alle 1.202 værelser omkring påske er taget i brug er CabInn Copenhagen Danmarks største hotel. Det kan også gøre krav på titlen som Nordens største hotel, da det nuværende, Gothia Towers i Gøteborg, ifølge sin hjemmeside har præcis 1.200 værelser, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne