Homemates sammenlægning med cateringvirksomheden Maaltidet, som Homemate opkøbte for et år siden, har været mere bekostelig end først antaget, skriver FødevareWatch.dk.

"Det har krævet mere arbejde og mere kapital, end vi egentlig havde planlagt. Fra Homemates side har der været nogle ting, der simpelthen ikke har været lagt ordentligt frem på bordet, da vi havde snakken om at lægge de to selskaber sammen. Og det har været skuffende," siger Christoffer Martinsen Kønigsfeldt, bestyrelsesformand i Homemate, der dog ikke ønsker at blive meget mere konkret.

Han repræsenterer storaktionæren Friheden Invest, der bygger på modemilliardær Niels Martinsens formue, som altså holder hånden under Homemate trods gentagende underskud.

Ejerkredsen skød 15 mio. kr. i projektet i starten af året med forventning om, at det skulle dække for resten af 2019, men nu er der samlet skudt lige over 20 mio. kr. i virksomheden i år, fortæller Christoffer Martinsen Kønigsfeldt, der i øvrigt er Niels Martinsens svigersøn. Heraf stammer langt størstedelen fra Friheden Invest.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Ny stor analyse: Lavere overskud på hotellerne i 2018

HORESTA har lanceret organisationens nye Hotel Market Report, som blandt andet viser, at det gennemsnitlige overskud på et dansk hotel, kro eller konferencecenter var i 2018 på 3,3 pct. af omsætningen. HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, fortæller mere om resultaterne her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne