Den globale fødevareproduktion og det globale fødevarespild sætter særdeles store aftryk, når det skal gøres op, hvor, hvem og hvad der udleder de største mængder CO2 i klodens atmosfære.

Skal den globale fødevareproduktion være mere bæredygtig i forhold til klimaaftryk og det faktum, at der skal brødfødes stadig flere mennesker på kloden, bør man ifølge en rapport, som Verdensnaturfonden WWF og Unilevers Knorr har udarbejdet, kigge i retningen af helt nye fødevarer.

I forbindelse med en konference, som Unilever Foods Solutions onsdag var vært for, kunne landechef Peter Dahl berette, at 75 pct. af alle verdens fødevarer i dag tager afsæt i 12 afgrøder og fem dyr, og at man i klimaets, bæredygtighedens og ikke mindst biodiversitetens tegn måske bør kigge på lidt nye græsgange, når der skal laves mad i alverdens køkkener.

Læs hvilke bæredygtige råvarer der fremhæves i rapporten her.

Har du fået læst?

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Hoteldirektør: Sådan gør vi bæredygtighed rent lavpraktisk

Vi skal og bør stå sammen om at nedbringe ressourceforbruget. Det er både etisk og miljømæssigt korrekt, og som et non-profit og bæredygtigt hotel vil vi gerne tage vores del af ansvaret. Sådan skriver Bo Kikkenborg, hoteldirektør, KOMPAS Hotel Aalborg. Derfor har hotellet valgt at blive et Green Key-certificeret hotel.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne