Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Der er færre tomme borde og flere penge i kassebeholdningerne hos Danmarks Michelin-restauranter, skriver Berlingske.

I gennemsnit havde en dansk Michelin-restaurant et overskud på 1,1 million kroner i 2018. Året før i 2017 havde en dansk Michelin-restaurant gennemsnitligt overskud på 870.000 danske kroner. Det viser en ny gennemgang af regnskaberne, som Berlingske har foretaget.

Og den historie er på ingen måde enestående, siger Nadeem Wasi, der er medlemschef i HORESTA.

”Vi kan se på regnskaberne, at flere og flere Michelin-restauranter har knækket koden. De er simpelthen blevet bedre til at drive virksomhed. Flere restauranter får investorer og medejere ind, som ikke nødvendigvis er kokke, men folk, som bare er rigtigt gode til at drive forretning,” siger Nadeem Wasi.

Direktørskifte på femstjernet luksushotel nær København

Park Lane Copenhagen i Hellerup har endnu en gang udskiftet sin direktør. Det sker blot få uger efter hotellets officielle femstjerneklassificering og tildeling af Michelin-hotelnøgle. Den nye direktør har solid erfaring fra branchen og skal nu konsolidere driften.

Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme

Et nyt rådgivende udvalg med gastronomiske topprofiler som Rasmus Munk og Kenneth Toft-Hansen skal sikre, at dansk gastronomi i højere grad omsættes til turismevækst. Regeringen bakker op med 40,5 mio. kr.

Log ind