Peter Mouritzen er et arbejdsomt og passioneret menneske. Nu fylder han 80 år samtidig med, at familien kan fejre 100 års jubilæum som restauratører, skriver Finans.dk.

Mange i det nordjyske vil huske ham fra hans tid som ejer af Restaurant Papegøjehaven i Aalborg Kongres & Kultur Center, som han etablerede og drev i 35 år frem til 2004, hvor hans ældste søn, Lars Mouritzen, overtog familievirksomheden.

Peter Mouritzen var i mange år en central skikkelse i den aalborgensiske restaurationsbranche; en storrestauratør af den gamle skole; man gør sig umage, man gør tingene ordentligt, man leverer lidt mere end forventet, og så er den ikke længere. Det har været devisen, som han med fast hånd styrede sin forretning efter igennem en menneskealder, og han har det bestemt ikke fra fremmede.

”Han er ikke ligefrem mundlam. Han kan ikke lade være med at sige sin mening, og det har også givet ham nogle slag over nallerne ind imellem,” som sønnen Lars siger det.

Dansk restaurant blandt verdens bedste

Michelin-guidens stjernestøv er eftertragtet blandt verdens bedste restauranter, men det er kun den absolutte gastronomiske elite, som finder vej til World’s 50 Best Restaurants. Efter tirsdag aftens prisuddeling står det klar, at Geranium igen i år er med i dette fine selskab.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne