Det er ikke nemt at hyre en uddannet tjener i Nordjylland, fortæller TV2 Nord.

Restaurationsbranchen har haft store udfordringer med at tiltrække unge, der vil tage tjeneruddannelsen – og det kan mærkes hos de nordjyske restauranter, der kæmper for mere kvalificeret arbejdskraft.

”Tjenere er noget af det sværeste at rekruttere. Faglærte tjenere, det er stort set umuligt, fortæller Lars Mouritzen,” formand for HORESTA i Nordjylland til TV2 Nord.

Ifølge tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, så mislykkes nordjyske restauranter med at finde faglærte tjenere i 57 procent af de tilfælde, hvor de slår en stilling op.

Se hele indslaget her (fra 0:37)

Trend: Sådan ser fremtiden ud for råvarer i storbyen

Værdien er dobbelt. Man får helt friske råvarer produceret lokalt, så mindskes transporten, og det er endvidere også muligt at få lokale råvarer og diverse microgreens, der normalt ikke dyrkes i området.

Skal hoteller selv køre taxa med gæsterne?

Der er for lang ventetid på taxa, især uden for de større byer, skriver Erhverv+ Fyn. Og problemet er den nye taxalov, som har gjort det uattraktivt at køre taxature uden for byerne, hvor de fleste kunder er.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne