Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det er ikke nemt at hyre en uddannet tjener i Nordjylland, fortæller TV2 Nord.

Restaurationsbranchen har haft store udfordringer med at tiltrække unge, der vil tage tjeneruddannelsen – og det kan mærkes hos de nordjyske restauranter, der kæmper for mere kvalificeret arbejdskraft.

”Tjenere er noget af det sværeste at rekruttere. Faglærte tjenere, det er stort set umuligt, fortæller Lars Mouritzen,” formand for HORESTA i Nordjylland til TV2 Nord.

Ifølge tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, så mislykkes nordjyske restauranter med at finde faglærte tjenere i 57 procent af de tilfælde, hvor de slår en stilling op.

Se hele indslaget her (fra 0:37)

Unge udgør rygraden i sommerens servicejob

Over 220.000 unge under 25 år tager sommeren i brug til at tjene penge og samle erfaring – især i hoteller og restauranter. HORESTA understreger betydningen af de unge i højsæsonen.

Log ind