De 408 største restaurationsselskaber fik i seneste regnskabsår et overskud efter skat på 543 millioner kroner – næstbedste resultat siden Dansk Brancheanalyse i 2016 også begyndte at analysere denne del af det danske erhvervsliv, skriver Standby.dk.

Omsætningen i de 408 største danske restaurationsselskaber blev 19,9 milliarder kroner. Branchens vækst i omsætning var 4,6 procent sammenlignet med forrige regnskabsår. De 408 selskaber i årets analyse havde 22.550 ansatte, og skabte tilsammen 1.102 arbejdspladser i seneste regnskabsår.

”Restaurationsbranchen er meget, meget stor. Den har en større række restaurationsselskaber, der drives uden offentligt tilgængelige regnskaber og en ”hale” på over 10.000 virksomheder, der er for små til at indgå i vores analyse,” noterer Ole Egholm, ejer af og administrerende direktør for Dansk Brancheanalyse.

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne