Fra 7 til 30 ansatte, fra 3-retters menuer til 15-retters menuer og fra kendt landevejskro til sublimt spisested. Sortebro Kro fejrer 20 års jubilæum med en række jubilæumsmiddage, men hvordan har rejsen været?

”Det er vores passion, der har været drivkraften de sidste 20 år, og selvfølgelig skal man også tillægge det masser af hårdt arbejde, men hårdt arbejde gør det ikke alene. Man skal gøre det med glæde, for hvis man ikke står op og synes, at det her er fedt, så skal man lade være.”

Sådan siger kroejer John Kofod fra Sortebro Kro. Og faktisk har han ikke kun været på kroen de sidste 20 år. Allerede som 14-årig arbejder han som kokkedreng i køkkenet, men forlader den idylliske kro til fordel for et liv som hovmester. Men da en salgsannonce dukker op i efteråret 1998 for Sortebro Kro, er han ikke i tvivl. Det skal være deres sted. Sammen med hustruen Melina slår han krodørene op for første gang den12. marts 1999.

”Jeg havde altid drømt om at have min egen restaurant, men jeg havde ikke nogen formel på, hvad det var for et køkken, folk skulle smage her. På det tidspunkt blandede mange restauranter mad fra alle mulige verdensdele, og fusionskøkkenet var i min optik ikke så spændende. Jeg tænkte, at vi skulle være et smagskøkken, for vi kan godt lide, at tingene smager af noget, og det har hængt ved, siden vi åbnede i 1999. Mange gange er problemet på restauranter, at maden ligner en million, men den smager ikke af en skid”, siger John Kofod.

Læs mere på laeserbonus.dk.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Arla: "Dansk gastronomi skal vinde endnu flere titler"

Arla Pro går sammen med Kokkelandsholdet i et strategisk samarbejde om at fremme dansk gastronomi herhjemme og ude i verden. De to parter indgår en femårig aftale med en ambition om for første gang nogensinde at vinde den samlede konkurrence i VM for kokke i Strassburg i 2022. Det nye samarbejde træder i kraft den 1. januar 2020.

Legat støttede ambitiøs kok på udviklingsrejse

Hvordan lærer man bedst den japanske madkultur, om folket og om traditionerne bag? Kokken Joachim Kongsgaard satte sig i et fly mod Østen for at udvikle både sit håndværk og sin horisont.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne