Fra 7 til 30 ansatte, fra 3-retters menuer til 15-retters menuer og fra kendt landevejskro til sublimt spisested. Sortebro Kro fejrer 20 års jubilæum med en række jubilæumsmiddage, men hvordan har rejsen været?

”Det er vores passion, der har været drivkraften de sidste 20 år, og selvfølgelig skal man også tillægge det masser af hårdt arbejde, men hårdt arbejde gør det ikke alene. Man skal gøre det med glæde, for hvis man ikke står op og synes, at det her er fedt, så skal man lade være.”

Sådan siger kroejer John Kofod fra Sortebro Kro. Og faktisk har han ikke kun været på kroen de sidste 20 år. Allerede som 14-årig arbejder han som kokkedreng i køkkenet, men forlader den idylliske kro til fordel for et liv som hovmester. Men da en salgsannonce dukker op i efteråret 1998 for Sortebro Kro, er han ikke i tvivl. Det skal være deres sted. Sammen med hustruen Melina slår han krodørene op for første gang den12. marts 1999.

”Jeg havde altid drømt om at have min egen restaurant, men jeg havde ikke nogen formel på, hvad det var for et køkken, folk skulle smage her. På det tidspunkt blandede mange restauranter mad fra alle mulige verdensdele, og fusionskøkkenet var i min optik ikke så spændende. Jeg tænkte, at vi skulle være et smagskøkken, for vi kan godt lide, at tingene smager af noget, og det har hængt ved, siden vi åbnede i 1999. Mange gange er problemet på restauranter, at maden ligner en million, men den smager ikke af en skid”, siger John Kofod.

Læs mere på laeserbonus.dk.

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Se deltagere og dommere til 12. udgave af Sol over Gudhjem

Deltagere og dommere til Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem er nu på plads. Sidste års vinder, svenske Gabriel Hedlund, skal i gastronomisk infight med kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Grønbechs Hotel) og Jonathan K. Berntsen (Clou) til Sol over Gudhjem den 20. juni 2020 på den idylliske havnefront i Gudhjem, Bornholm.

Vandhullet tørrer ud: Krostuen lukker

Det er både en del af Hotel Vildbjergs sjæl og dna, der bliver fjernet, når krostuen lukker for sidste gang 18. januar, skriver Herning Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne