Nina Højgaard Jensen er som første dansker nogensinde finalist ved verdensmesterskabet og nu sølvvinder. Verdensmesteren blev tyske Marc Almert fra hotel Baur au Lac i Zürich, og bronzevinder er europamesteren Raimonds Tomsons fra Letland.

Nina Højgaard Jensen - medlem af Dansk Sommelier Forening, kendes af gæsterne på restauranterne Le Sommelier (lukket), Anarki og nu Kong Hans Kælder, hvor hun er chefsommelier.

Marc Almert er 27 år og Nina Højgaard Jensen er 26 år, og det er slående, at de to topplaceringer går til så unge sommeliers. Præsidenten for Dansk Sommelier Forening Christian Aarø glæder sig over udviklingen og siger, at det er dejligt at se, at unge i dag kan nå op på den internationale top, hvor de får et stærkt netværk blandt de bedste sommeliers i verden. Det giver store oplevelser i alle de lande, de besøger.

”Vi ønsker Nina Højgaard Jensen stort tillykke med placeringen og håber det vil inspirere andre unge til at blive sommelier”, siger Christian Aarø. Vi er dygtige i Danmark, og der er mange restauranter med internationalt niveau. 

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne