Venstre foreslog onsdag i et nyt udspil, at det skal være lettere for dansk erhvervsliv at hente arbejdskraft hertil fra ikke EU-lande. Partierne har netop fremlagt et forslag, som lægger op til at sænke kravet for, hvor meget en medarbejder skal tjene i sit nye job for at få arbejdstilladelse i Danmark. I dag er kravet 35.000 kroner inklusive pension pr. måned. Fremover ønsker Venstre beløbet sat ned til 29.200 kroner.

Letz Sushi er en af de virksomheder, som har akut mangel på arbejdskraft. I TV-Avisen onsdag fortalte adm. direktør, Anders Barsøe, at han lige nu mangler 11 sushikokke. Kæden har planer om at åbne 10-15 nye restauranter over de kommende år, men det vil kræve 50 sushikokke, og de findes ikke.

Alle partier i blå blok, undtagen Dansk Folkeparti, bakker op om forslaget om at sænke den såkaldte beløbsgrænse. Til TV-Avisen sagde partileder Kristian Thulesen-Dahl (KTD):

”Om man skal give 30.000 eller 35.000 kroner om måneden for at få en medarbejder fra et 3. verdensland, der synes jeg altså, at virksomhederne skyder helt forbi. Hvis ikke de vil betale de 35.000 kroner for at hente en op, så må de tage nogle af alle de arbejdsløse, der er i Europa, hvor de jo bare kan hente folk op, alt det de vil.

TV-Avisen: Vi taler om sushikokke. Det er jo ikke alle, der kan være sushikokke?

KTD: ”Nej men så må man spise noget andet, havde jeg nær sagt. Vi har mellem 100.000 og 160.000 arbejdsløse i Danmark, afhængigt af hvordan man gør det op. For mig er det vigtigt, at man bruger det økonomiske opsving på at få alle med.”

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne