Peberkværne, pyntegenstande og fødselsdagsflag. Det er blandt de ting, som kok og restauratør Umut Sakarya får stjålet fra sine tre restauranter i København. Af de gæster, der besøger ham, skriver DR.

”Jeg er sindssygt træt af gæster, der stjæler. Da jeg åbnede min restaurant Guldkroen, fik jeg 14 sæt salt- og peberkværne i sølv af en ven. Nu har vi tre tilbage. Det er fuldstændig latterligt”, fortæller Umut Sakarya, som flere gange ugentligt oplever, at inventar forsvinder fra hans tre restauranter.

DR har været i kontakt med syv danske restaurant- og barkæder, der tilsammen ejer 80 restaurationer over hele landet. Alle bekræfter tendensen med gæster, der tager mere end regningen med sig.

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

Trend: Sådan ser fremtiden ud for råvarer i storbyen

Værdien er dobbelt. Man får helt friske råvarer produceret lokalt, så mindskes transporten, og det er endvidere også muligt at få lokale råvarer og diverse microgreens, der normalt ikke dyrkes i området.

Skal hoteller selv køre taxa med gæsterne?

Der er for lang ventetid på taxa, især uden for de større byer, skriver Erhverv+ Fyn. Og problemet er den nye taxalov, som har gjort det uattraktivt at køre taxature uden for byerne, hvor de fleste kunder er.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne