Flere danske hoteller har fokus på bæredygtigheden i den daglige drift. De benytter grøn energi, genanvender vand og affald, undgår madspild og arbejder målrettet på at opnå anerkendte miljømærker som Green Key, skriver Politiken.

Blandt dem Sinatur. Hotelkæden var den første i verden, der fik certificeringen Green Key. De har netop fremlagt deres ambition om at blive den første CO2-positive hotelkæde i 2030. Det betyder, at hotelkæden vil producere mere energi, end den forbruger.

”Det gør vi ved at investere mere i vedvarende energi, blandt andet vindmøller og solceller. Desuden benytter vi grundvand til fjernvarmen”, fortæller Kari Brandsgård, direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference i Vejle.

Har du fået læst?

Trend: Bo på kapselhotel i 9 timer

Kapselhotellet Ninehour tilbyder deres gæster ni timers indkvartering i et minimalt, sci-fi futuristisk miljø. Hotellets koncept, som navnet referer til er, at gæsterne skal bruge så lidt tid som muligt under deres tag og derfor også kun bruge én time på at gøre sig klar til at gå i seng, syv timer på at sove og en time til at gøre sig klar om morgenen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne