Flere danske hoteller har fokus på bæredygtigheden i den daglige drift. De benytter grøn energi, genanvender vand og affald, undgår madspild og arbejder målrettet på at opnå anerkendte miljømærker som Green Key, skriver Politiken.

Blandt dem Sinatur. Hotelkæden var den første i verden, der fik certificeringen Green Key. De har netop fremlagt deres ambition om at blive den første CO2-positive hotelkæde i 2030. Det betyder, at hotelkæden vil producere mere energi, end den forbruger.

”Det gør vi ved at investere mere i vedvarende energi, blandt andet vindmøller og solceller. Desuden benytter vi grundvand til fjernvarmen”, fortæller Kari Brandsgård, direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference i Vejle.

Har du fået læst?

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne