Mens en historisk varm sommer sidste år og et stigende antal restauranter i et i forvejen konkurrencepræget marked pressede indtjeningen hos mange af landets restauranter – Michelin såvel som mere prisvenlige – fortsætter Henrik Yde Andersens asiatiske Kiin Kiin-imperium sit økonomiske eventyr med stort set ufortrøden kraft, skriver Børsen.

Det viser det nyligt offentliggjorte regnskab for 2018 i Kiin Aps, der indeholder langt størstedelen af Henrik Yde Andersens forretninger.

Bruttofortjenesten falder godt nok 3,3 mio. kr. til 31,1 mio. kr. i 2018 mod 34,4 mio. kr. i 2017, men på bundlinjen kommer selskabet ud medet overskud på 7 mio. kr. sidste år – blot 300.000 kr. mindre end rekordresultatet fra 2017 og langt mere end noget andet år.

Har du fået læst?

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne