Som et nyt tiltag i kampen mod madspild tog Sinatur Hotel & Konference den digitale teknologi i brug under dette års Folkemøde i Allinge og målte det samlede madspild i hotellets pop-up café og restaurant, Mad & Mødestedet. Det foregik med hjælp fra et digitalt madspildsværktøj, der er udviklet af softwarevirksomheden, eSmiley.

“Reduktion af madspild er et vigtigt skridt på vejen for Sinatur i forhold til at kunne indfri de ambitiøse 2030-mål, vi har sat os. Vi skal blandt andet være Danmarks første CO2-positive hotelkæde og 100% affaldsfrie. Og det kræver i den grad et fokus på et område som madspild”, siger Kari Brandsgård, der er direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference og fortsætter

26 gram madspild pr. gæst

I løbet af Folkemødet besøgte mere end 6.000 gæster Sinaturs Mad & Mødestedet.
Målingerne blev foretaget således, at medarbejdere fra både Sinatur og eSmiley bemandede affaldsspandene i teltet, hvor de indsamlede, vejede og registrerede både gæstespild og køkkenspild. Resultaterne blev vist på en storskærm i teltet, således at gæsterne hele tiden kunne følge med i, hvor meget madspild, der blev registreret.

Samlet set blev der i dagene fra torsdag til søndag registreret 157 kg. madspild, hvilket svarer til 26 gram per gæst. Reelt er tallet højst sandsynligt højere, da det ikke var muligt at registrere spild fra de gæster, der tog maden med sig ud af teltet.

“Ved at registrere madspild og analysere på de resultater, vi når frem til, får vi mulighed for fremadrettet at tilpasse vores måltider, så vi eksempelvis kan forhindre overdrevent spild grundet for store portioner,” udtaler Kari Brandsgård, der tror på, at en større åbenhed omkring spild giver den bedste indsigt i madspildsproblemet såvel som løsningen.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nyt hotel indgår aftale med byens fodboldhold

Det bliver en stor dag for hele Horsens, når Jørgensens Hotel igen kan tage imod gæster, og Christian Deijenberg, der er COO for Byens Hotel, som skal drifte Jørgensens Hotel, er i fuld gang med at få brikkerne til at gå op i forhold til personale og mange andre ting.

Det skal du være opmærksom på ved overgangen til vintertid

Natten mellem lørdag den 26. oktober og søndag den 27. oktober overgår vi fra sommertid til vintertid. Det betyder, at natportierer og andre, der er på arbejde på dette tidspunkt, får forlænget deres vagt med en time. Som arbejdsgiver skal du være opmærksom på reglerne for aflønning af medarbejdere, der arbejder denne nat.

Aalborg Lufthavn: “Vi har sat os et meget ambitiøst mål!”

Luftfarten har fået en hård medfart i klimadebatten, og begreber som flyskam er dukket op. Flytrafikken er udråbt som den store klimasynder, men også lufthavnene har et højt energiforbrug og må derfor se sig inddraget i problematikken. Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn, fortæller her til Turisme.nu, hvordan man som ansvarlig lufthavn tager fat på den udfordring.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne