Mindst tre til fire års daglig transport med bil. Så meget svarer CO2-udledningen på en flyvetur frem og tilbage fra Thailand til. Det viste Concitos beregninger for udledning af drivhusgasser tidligere på året. Alligevel flyver danskerne på charterferie som aldrig før.

Det vil et lille hotel på Møn nu gøre op med. Residens Møen, der er et af landets mest bæredygtige hoteller, lancerer nu Den Klimavenlige Charterrejse i samarbejde med SydkystDanmark og webportalen Den Grønne Port.

I stedet for flyafgang fra Kastrup Lufthavn samler charterbussen gæsterne op på Rådhuspladsen i København og transporterer turisterne til Møn – en tur, der udleder under én procent af CO2-udledningen ved en rejse til Mallorca. Præcis som en typisk charterrejse byder ferien på aktiviteter for familien, hvide sandstrande og spændende udflugter. Blandt andet kan man gå Camøno’en rundt – den danske pendant til Caminoen.

”Charterferier er stadig populære, og det er jo med god grund. Det er rart at købe en færdig pakkeløsning, hvor der er sørget for alt, og hvor der er masser af aktiviteter for børnene. Men sådan en tur til Mallorca koster bare rigtig meget på klimakontoen, så derfor lancerer vi nu den klimavenlige charterrejse”, fortæller Christian Petersen, indehaver af Residens Møen, der som det eneste danske hotel udelukkende kører på strøm fra egen solcellepark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne