For første gang siden restaurantkæden Halifax i 2007 slog dørene op til den første restaurant, er der ifølge Finans røde tal på bundlinjen, skriver BT.

Helt præcist kom selskabet Ahn & Dehler Dining A/S, der driver kædens 12 restauranter, ud af 2018 med et underskud på 4,9 millioner kroner. Underskuddet var ifølge ledelsen et resultat af en ambitiøs vækstplan og en varm sommer.

”Den lange sommer i 2018 betød nedgang i salg på størstedelen af vores restauranter. Kombineret med forudgående klargøring af organisationen til historisk høj vækst, samt åbning af to restauranter i 2018, ramte sommeren og ekstra hårdt for året,” står det i regnskabet.

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne