En række kunder har henvendt sig til det populære madmarked på Facebook, fordi de er utilfredse med, at den delikate spise bliver solgt af stadeholderen med de franske specialiteter, Ma Poule, skriver TV 2 Lorry.

Det fik fredag chefen for Torvehallerne, Lotte E. Andersen, til at reagere. På Facebook skrev hun blandt andet:

“I den forbindelse opfordrer vi vores stadeholdere til ikke at sælge foie gras,” lød det klare budskab.

Per Hallgren, som er administrerende direktør i Jeudan, der ejer Torvehallerne siger til TV 2 Lorry, at Torvehallerne ikke kan forbyde Ma Poule at sælge foie gras.

"Men vi kan give dem en anbefaling, og det har vi gjort," siger Per Hallgren.

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Siden begyndelsen af januar har Fødevarestyrelsen modtaget flere enslydende meldinger fra fødevaremyndigheder rundt om i Europa. Franske myndigheder vurderer ifølge styrelsen, at årsagen kan være overløb af spildevand til østersbanker langs den franske kyst mod Atlanterhavet, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Tænketank til minister: Sådan forebygger vi madspild

Alt for meget mad havner i skraldespanden fremfor på tallerkenerne, og derfor er Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab nedsat. Her har HORESTA været med i arbejdet, og det er nu resulteret i 10 anbefalinger til fødevareminister Mogens Jensen (S). Herfra vil han beslutte, hvilke af anbefalingerne, der skal føres ud i livet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne