De nordjyske turismevirksomheder er meget bevidste om nødvendigheden af mere digitalisering og en øget brug af nye teknologier, men har udfordringer med at eksekvere på det. Det viser en ny undersøgelse, der bygger på dybdegående interviews med 24 nordjyske turismevirksomheder.

”Vi hæfter os særligt ved, at turismevirksomhederne i Nordjylland generelt er klar over, at digitalisering og teknologiforståelse er afgørende for deres forretning, og at det vil blive endnu mere afgørende i fremtiden at være rigtigt gearet på den front. Men mange virksomheder er enormt usikre på, hvordan de skal respondere på de teknologiske muligheder, som markedet byder på”, siger Rasmus Friis Sørensen, innovationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Der er et generelt clash mellem ressourcer i form af tid og penge og behovet for digital omstilling som følge af forbrugernes krav. I interviews siger turismevirksomhederne bl.a., at en barriere for digitalisering er at finde rundt i junglen af muligheder og tilbud fra forskellige leverandører og at prioritere og samtidig gribe de vigtigste.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne