Den danske deltagelse i Bocuse d’Or, det uofficielle verdensmesterskab for kokke, er på Finansloven. Og det er der god mening i, sagde Finansminister Kristian Jensen til DR P1 onsdag morgen.

”Danmark har en stærk, gastronomisk tradition, og den skal vi bruge, både til at få fremhævet Danmark og vores kokketradition, men også til at gøre reklame for vores land; reklame for de mange, der rejser rundt i verden for at få en oplevelse. Det betyder, at vi kan være bedre til at trække turister hertil, og bedre til at trække dygtige kokke hertil, der har lyst til at arbejde i Danmark, og dermed hæve kvaliteten af vores fødevarer.”

Han åbner også for et europamesterskab for kokke i Danmark, som han mener vil bidrage til at løfte Danmarks position som en gastronomisk supermagt.

Snart findes Danmarks næste Bocuse d’Or-kok

Kenneth Toft-Hansen kunne tidligere i år lade sig hylde som verdens bedste kok, da han vandt Bocuse d'Or i Lyon. Nu starter jagten på hans efterfølger, der forhåbentlig skal gøre Danmark til det første land siden Frankrig i 2005 og 2007 til at vinde konkurrencen to gange i træk.

Magnus træner til VM for kokkeelever

Mens de fleste har brugt sommeren på at holde fri og slappe af, så har Magnus Rosendahl den seneste måned trænet intenst i at lave mad, skriver TV2 Øst.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne