Den danske deltagelse i Bocuse d’Or, det uofficielle verdensmesterskab for kokke, er på Finansloven. Og det er der god mening i, sagde Finansminister Kristian Jensen til DR P1 onsdag morgen.

”Danmark har en stærk, gastronomisk tradition, og den skal vi bruge, både til at få fremhævet Danmark og vores kokketradition, men også til at gøre reklame for vores land; reklame for de mange, der rejser rundt i verden for at få en oplevelse. Det betyder, at vi kan være bedre til at trække turister hertil, og bedre til at trække dygtige kokke hertil, der har lyst til at arbejde i Danmark, og dermed hæve kvaliteten af vores fødevarer.”

Han åbner også for et europamesterskab for kokke i Danmark, som han mener vil bidrage til at løfte Danmarks position som en gastronomisk supermagt.

Verdens første World Cup for tjenere afholdes på Foodexpo

Der bliver trancheret, flamberet og åbnet champagneflasker med sabel, når Foodexpo 22.-24. marts byder indenfor til Nordens største fødevaremesse i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende glæde sig til at overvære den allerførste udgave af World Cup for tjenere, der afholdes af Dansk Gastronomisk Union.

Danmark vil være vært for EuroSkills i 2024

Står det til regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark, skal de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning.

Her er vinderne af DM i Skills

Torsdag og fredag var der indledende runder, og lørdag blev landets dygtigste elever kåret ved DM i Skills. HORESTA og 3F arrangerede sammen konkurrencerne for receptionist-, kokke-, tjener- og smørrebrød- & caterelever.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne