Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Geraniums wine director, Søren Ledet, har været oppe til den ultimative eksamen for sommelierer. Nemlig fjerde og sidste trin hos Court of Master Sommeliers i London.

Han bestod det tredje trin, Advanced, i 2016, og sammen med 26 andre aspiranter stillede han op til en eksamen, der normalt har en beståelsesprocent på otte. Denne gang bestod kun én deltager, og det var desværre ikke den danske kandidat.

Søren vandt Årets Kok for 15 år siden, og når 2019-konkurrencen bliver afvikler sammen med Årets Tjener på Formland-messen i Herning den 2. februar, har han indvilget i at være konferencier.

Kun 249 har bestået

Det er siden 1969 kun lykkedes for 249 person er bestå det fjerde trin af Court of Master Sommeliers. Hidtil er kun to danskere nået hele vejen igennem, Kathrine Larsen og Jess Kildetoft.

Eksamen består af:

  • Teori – 130 spørgsmål på 45 min - mundtligt
  • Servicedel – bl.a.  vindekantering + spørgsmål om årgange, producenter
  • Blindsmagning – 6 vine, som deltagerne får 25 minutter til at analysere og komme med deres bud på

Søren Ledet har allerede nu besluttet sig for at gøre forsøget igen til oktober.

Stjernekok forlader Søllerød Kro efter 12 år

Køkkenchef Brian Mark Hansen stopper ved årsskiftet for at forfølge nye ambitioner. Han har endnu ikke besluttet, hvad fremtiden bringer, men ønsker at forblive i hovedstadsområdet.

Norrlyst-koncernen indtager scenen til HORESTA Årsdag 2025

Når HORESTA den 30. oktober samler branchen i Øksnehallen til HORESTA Årsdag 2025, er restauratør og stifter af Norrlyst-koncernen, Bjarke Just Nielsen, blandt oplægsholderne. Han vil fortælle om, hvordan Norrlyst på få år har skabt en solid forretning ved at gentænke måden at drive restaurant på.

Log ind