Geraniums wine director, Søren Ledet, har været oppe til den ultimative eksamen for sommelierer. Nemlig fjerde og sidste trin hos Court of Master Sommeliers i London.

Han bestod det tredje trin, Advanced, i 2016, og sammen med 26 andre aspiranter stillede han op til en eksamen, der normalt har en beståelsesprocent på otte. Denne gang bestod kun én deltager, og det var desværre ikke den danske kandidat.

Søren vandt Årets Kok for 15 år siden, og når 2019-konkurrencen bliver afvikler sammen med Årets Tjener på Formland-messen i Herning den 2. februar, har han indvilget i at være konferencier.

Kun 249 har bestået

Det er siden 1969 kun lykkedes for 249 person er bestå det fjerde trin af Court of Master Sommeliers. Hidtil er kun to danskere nået hele vejen igennem, Kathrine Larsen og Jess Kildetoft.

Eksamen består af:

  • Teori – 130 spørgsmål på 45 min - mundtligt
  • Servicedel – bl.a.  vindekantering + spørgsmål om årgange, producenter
  • Blindsmagning – 6 vine, som deltagerne får 25 minutter til at analysere og komme med deres bud på

Søren Ledet har allerede nu besluttet sig for at gøre forsøget igen til oktober.

Verdens første World Cup for tjenere afholdes på Foodexpo

Der bliver trancheret, flamberet og åbnet champagneflasker med sabel, når Foodexpo 22.-24. marts byder indenfor til Nordens største fødevaremesse i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende glæde sig til at overvære den allerførste udgave af World Cup for tjenere, der afholdes af Dansk Gastronomisk Union.

Danmark vil være vært for EuroSkills i 2024

Står det til regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark, skal de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning.

Her er vinderne af DM i Skills

Torsdag og fredag var der indledende runder, og lørdag blev landets dygtigste elever kåret ved DM i Skills. HORESTA og 3F arrangerede sammen konkurrencerne for receptionist-, kokke-, tjener- og smørrebrød- & caterelever.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne