Efter et turbulent år med millionunderskud og flere lukkede restauranter ser det nu ud til, at landets næststørste fastfoodkæde, Sunset Boulevard, igen er på rette kurs, skriver Finans.dk.

”Den menneskelige kontakt mellem os og gæsten er altafgørende for, om vi lykkes med vores forretning. I 2017 lukkede vi restauranter, fordi vi ikke var dygtige nok til at drive dem. Men nu har en større investering i uddannelse, træning og nye restauranter vendt udviklingen,” siger Jens Broch, direktør hos fastfoodkæden.

I 2018 satte Sunset Boulevard gæsterekord og fordoblede næsten sit driftsresultat før renter, skat og afskrivninger (ebitda), siger Jens Broch. Tallene er ikke gjort endeligt op, men han forventer, at Sunset Boulevard kan lukke regnskabet for 2018 med et overskud på mellem 0-5 mio. kr. før skat, hvilket er i tråd med budgetterne.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Ny stor analyse: Lavere overskud på hotellerne i 2018

HORESTA har lanceret organisationens nye Hotel Market Report, som blandt andet viser, at det gennemsnitlige overskud på et dansk hotel, kro eller konferencecenter var i 2018 på 3,3 pct. af omsætningen. HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, fortæller mere om resultaterne her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne