Danmark får mere viden og vækst. Syddanmark får flere indtægter – og flere venner. Det er årsagen til, at organisationen Inspiring Denmark gennem de seneste 9 år har hjulpet forsknings- og erhvervsmiljøer med at tiltrække konferencer og kongresser til Region Syddanmark.

Missionen er lykkedes. En rapport fra VisitDenmark slog sidste år fast, at Region Syddanmark er Danmarks største destination for denne type arrangementer. 1,28 mio. mennesker fra Danmark og udlandet noterede sig i mødestatistikken i 2017.

20,3 pct. af alle kongresser og konferencer på dansk jord bliver afholdt i Region Syddanmark,, som årligt giver syddanskerne en omsætning på næsten 8 mia. kroner.

”Vores opgave er at skabe nogle rammer, som styrker syddanske erhvervs- og forskningsmiljøer, når de søger – og bliver valgt til – at afholde en kongres eller konference. De mange værter, vi samarbejder med, skaber en god oplevelse for gæsterne, så de får lyst til at komme igen. På den måde bidrager de til at tiltrække ny viden og vækst til hele regionen”, Birgitte Hee Olesen, direktør for Inspiring Denmark.

Ny rapport: Sådan går det for mødeturismen

I Danmark kan flere end 25.000 mennesker tilskrive deres beskæftigelse direkte til mødeafholdelse, konferencer og kongresser m.m. Det viser en ny rapport af VisitDenmark, der understreger mødemarkedets store betydning.

Kendt slot er blevet solgt

Havreholm slot er blevet købt af rigmanden Henrik Frederiksen og skal nu gennemrestaureres. Henrik Frederiksen, der blev mangemillionær på salget af Matas butikker, har tidligere købt Hotel Bretagne i Hornbæk, som han har gennemrenoveret fra a til z, og som åbnede sidste år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne