Danmark får mere viden og vækst. Syddanmark får flere indtægter – og flere venner. Det er årsagen til, at organisationen Inspiring Denmark gennem de seneste 9 år har hjulpet forsknings- og erhvervsmiljøer med at tiltrække konferencer og kongresser til Region Syddanmark.

Missionen er lykkedes. En rapport fra VisitDenmark slog sidste år fast, at Region Syddanmark er Danmarks største destination for denne type arrangementer. 1,28 mio. mennesker fra Danmark og udlandet noterede sig i mødestatistikken i 2017.

20,3 pct. af alle kongresser og konferencer på dansk jord bliver afholdt i Region Syddanmark,, som årligt giver syddanskerne en omsætning på næsten 8 mia. kroner.

”Vores opgave er at skabe nogle rammer, som styrker syddanske erhvervs- og forskningsmiljøer, når de søger – og bliver valgt til – at afholde en kongres eller konference. De mange værter, vi samarbejder med, skaber en god oplevelse for gæsterne, så de får lyst til at komme igen. På den måde bidrager de til at tiltrække ny viden og vækst til hele regionen”, Birgitte Hee Olesen, direktør for Inspiring Denmark.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Hotelkæde gør alle møder CO2-neutrale

Radisson Hotel Group er den eneste hotelkoncern, der automatisk og uden omkostning for gæsten kompenserer for CO2-aftrykket til hvert eneste møde og arrangement, som finder sted på kædens mere end 1.100 hoteller over hele verden. Det skriver virksomheden på sin hjemmeside.

Forening var truet af lukning: Nu er antallet af partnere tredoblet

I 2014 kører Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid Danmark tyndt og besøger konferencecentre. Hun er hyret ind som adm. direktør i foreningen Danske Konferencecentre (DKBS). En nøgleopgave skal løses - kunderne skal tilbage, for årene efter finanskrisen var hårde for det danske konferencemarked og ikke mindst for den forening, hun var kommet i spidsen for, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne