Michelin-restauratør Sammy Shafi fra Kokkeriet i København City har tegnet overenskomst med fagforbundet 3F – og han opfordrer andre Michelin- og gourmetrestauranter til at gøre det samme.

”Overenskomst gør mange ting lettere. Fordelene er, at der er skitseret nogle spilleregler, som gør at man ved, hvad man – lønmodtagere og arbejdsgiver - skal forholde sig til. Det at have overenskomst betyder et sæt spilleregler, som er forhandlet og genforhandlet gennem mange år,” siger Sammy Shafi til Netavisen Pio.

Han understreger, at det har spillet ind, at han i forvejen kendte fagbevægelsen og 3F fra Kastrup Lufthavn, hvor han havde en ledende rolle hos en af de store restaurationselskaber i Københavns Lufthavn, Compass Group.

Restaurant udvider: Københavnerspisested har fået ny vin -og madbar

På Christianshavn ligger der allerede en vin-og madbar. Den hedder Nærvær. ”Nærvær” er en reference til den stemning, som vi ønsker at genskabe, når man er sammen med sine venner eller familie. Ikke bare fysisk, men også i hjertet, fortæller Danny Diduch, der er stifter og indehaver af Nærvær til MigOgKbh.dk.

Kendt kok konsulent på den nye restaurant

I erkendelse af at restaurationsdrift ikke hører til spidskompetencerne på museet, så har Holmegaard Værk fået en af dansk madverdens store navne Torben Klitbo ind som konsulent på restauranten, skriver Sjællandske.

3F og HORESTA støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Der skal være mulighed for at give karantæner til virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft eller udnytter den såkaldte beløbsgrænse, der tillader virksomheder at indhente arbejdskraft fra lande uden for EU ved en månedsløn på 35.582 kroner eller derover. Sådan lyder det nu fra både fagforbundet 3F og HORESTA i Fagbladet 3F.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne