Kun tre af de 17 danske michelinrestauranter, som det er muligt at finde regnskabstal for, har knækket koden til, hvordan man år efter år tjener millioner på spisesteder i den absolutte topklasse. Det gælder Henrik Yde Andersens Kiin Kiin-imperium, Wassim Hallals Frederikshøj i Aarhus og Christian Puglisis Relæ på Nørrebro.

Forud for uddelingen af michelinstjerner mandag viser en gennemgang, at kun de tre har præsenteret millionoverskud i de seneste fem regnskabsår.

"Der er ikke andre valg for os end at komme ud med en god bundlinje. Vi har ikke nogen, som samler os op, hvis vi laver 2 mio. kr. i underskud hvert år. Kan vi ikke betale regningerne, ved du lige såvel som jeg, at så stopper legen på et tidspunkt," siger Wassim Hallal.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne