Arbejdsgiverne har igen og igen advaret om risikoen for, at arbejdsmarkedet bliver så hedt, at lønningerne løber løbsk, og økonomien smelter, skriver Børsen.

Og misforstå det ikke, manglen på arbejdskraft er stadig et problem, de mener, der skal holdes fokus på.

Men risikoen for, at udviklingen stikker af og afsporer opsvinget, er blevet mindre end den var for bare seks måneder siden, lyder det nu fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

"Det har stor betydning, at arbejdsgiverne kan finde den arbejdskraft, de efterspørger. Så for os er det stadig en central udfordring. Men hvis du spørger, hvad jeg tænker i dag ift. for et halvt år siden, så tænker jeg, at risikoen for en overophedning er mindre," siger Anders Borup Christensen, cheføkonom i DA.

Han henviser til, at opbremsningen i verdensøkonomien - i hvert fald foreløbig - vil tage toppen af presset på arbejdsmarkedet.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne