Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Arbejdsgiverne har igen og igen advaret om risikoen for, at arbejdsmarkedet bliver så hedt, at lønningerne løber løbsk, og økonomien smelter, skriver Børsen.

Og misforstå det ikke, manglen på arbejdskraft er stadig et problem, de mener, der skal holdes fokus på.

Men risikoen for, at udviklingen stikker af og afsporer opsvinget, er blevet mindre end den var for bare seks måneder siden, lyder det nu fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

"Det har stor betydning, at arbejdsgiverne kan finde den arbejdskraft, de efterspørger. Så for os er det stadig en central udfordring. Men hvis du spørger, hvad jeg tænker i dag ift. for et halvt år siden, så tænker jeg, at risikoen for en overophedning er mindre," siger Anders Borup Christensen, cheføkonom i DA.

Han henviser til, at opbremsningen i verdensøkonomien - i hvert fald foreløbig - vil tage toppen af presset på arbejdsmarkedet.

Unge udgør rygraden i sommerens servicejob

Over 220.000 unge under 25 år tager sommeren i brug til at tjene penge og samle erfaring – især i hoteller og restauranter. HORESTA understreger betydningen af de unge i højsæsonen.

Log ind