Arbejdsgiverne har igen og igen advaret om risikoen for, at arbejdsmarkedet bliver så hedt, at lønningerne løber løbsk, og økonomien smelter, skriver Børsen.

Og misforstå det ikke, manglen på arbejdskraft er stadig et problem, de mener, der skal holdes fokus på.

Men risikoen for, at udviklingen stikker af og afsporer opsvinget, er blevet mindre end den var for bare seks måneder siden, lyder det nu fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

"Det har stor betydning, at arbejdsgiverne kan finde den arbejdskraft, de efterspørger. Så for os er det stadig en central udfordring. Men hvis du spørger, hvad jeg tænker i dag ift. for et halvt år siden, så tænker jeg, at risikoen for en overophedning er mindre," siger Anders Borup Christensen, cheføkonom i DA.

Han henviser til, at opbremsningen i verdensøkonomien - i hvert fald foreløbig - vil tage toppen af presset på arbejdsmarkedet.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne