I 2016 igangsatte ledelsen i Jespers Torvekøkken en ny strategiperiode. Der skulle fokus på bæredygtighed, og man satte gang i byggeriet af et 6000 kvadratmeter stort produktionshus med adskillige køkkener, skriver FødevareWatch.dk.

Det slår nu for alvor igennem i tallene hos den sjællandske cateringvirksomhed.

I 2018/19 steg bundlinjen til 11 mio. kr., hvilket er en stigning på 154 pct. i forhold til årsresultatet i 2017/18. Ronny Saul, der har været adm. direktør i selskabet siden 2011, er ikke overraskende ganske tilfreds med årets udvikling.

"Mange af de initiativer, vi har sat i gang siden 2016, har virkelig udmøntet sig succesfuldt i år," siger han og henviser til det store madhus, et nyt design på kantinerne, ny håndtering af data og en strømlining inden for virksomhedens salg, der ikke er kantinedrift.

Læs hele historien her.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Ny HORESTA-analyse: Denne hotelkategori har erhvervets største overskud

Fra 2016 til 2018 er resultatet før skat er faldet med 2,0 procentpoint hos det typiske hotel i Danmark, således at overskuddet ender med et plus på 3,3 pct. af omsætningen. Sådan lyder det i HORESTAs nye brancheanalyse, Hotel Market Report 2018/2019, der ser nærmere på det danske hotelerhverv.

Ny stor analyse: Lavere overskud på hotellerne i 2018

HORESTA har lanceret organisationens nye Hotel Market Report, som blandt andet viser, at det gennemsnitlige overskud på et dansk hotel, kro eller konferencecenter var i 2018 på 3,3 pct. af omsætningen. HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, fortæller mere om resultaterne her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne